1. Specialitate de ceai "Winter Time" de la Teekanne - cu fructe (mar, coaja de portocala, macese), hibiscus, scortisoara si aroma de biscuiti cu migdale. Este perfect pentru serile reci de toamna tarzie care anticipeaza atmosfera Craciunului. Recomand a se bea indulcit cu miere si nu cu zahar pentru accentuarea gustului. E divin!!
(Cutie cu 20 plicuri - pret: 7 lei)
2. Ciocolata Milka cu caramel - efectiv deliciooaasa. Textura fina si cremoasa ii da o savoare de te lingi pe degete. La propriu. Si desi este un produs aflat deja la maturitate, mi se pare ca se potriveste de minune acestui sezon. (Milka a scos recent trei noi sortimente pentru sezonul de fata-in editie limitata, deci-pe care insa nu le-am incercat deocamdata: cu vanilie, cu crema de lapte si alune crocante si ciocolata alba cu iaurt si fructe de padure)
(Pret: 4 lei)
3. Nescafé Café au Chocolat - specialitate de cafea instant cu gust de ciocolata si o spuma densa buna-buna, un chococino de excepetie. Din pacate, nu se comercializeaza intens si prin urmare, nu veti da de el prea des (eu l-am descoperit in supermarketul din cartier, but lucky me!). Oricum, cam toate produsele Nescafé ruleaza si cred ca mai toti cafegiii imi dau dreptate. :)
(Pret: 1,2 lei/pliculet)
Dincolo de frigul de afara, eu vi le recomand cu caldura!
"Zappam" printre posturile de radio si dau de melodia lui Connect-R - Burning love pe ProFm.
"Your love is burnin' like the sun in July..tananana..."
Pe bune?
Bai baieti, lasati melancolia verii la portile sediului si fiti realisti! Sunt 2 grade afara, updatati-va si voi playlist-ul in functie de vreme, ce naiba?
Citisem ca: "Jumatate dintre romani nu economisesc prin banci pentru ca nu au bani de pus deoparte. Mai mult de jumatate din populatia de peste 15 ani a Romaniei (52%) nu economisese prin banci pentru ca nu dispune de resursele financiare necesare, desi, daca ar putea, ar vrea sa puna deoparte in medie 240 lei pe luna, potrivit unui studiu realizat de IMAS Austria pentru Romania si ECE. In plus, 62% dintre cei intervievati au spus ca nu economisesc prin banci pentru ca nu au bani sau pentru ca prefera sa-i cheltuiasca, sa-i investeasca in altceva mai profitabil ori pentru ca nu s-au gandit deloc la varianta economisirii. Cu toate acestea, 83% din populaţia de peste 15 ani a Romaniei considera ca economisirea e importanta sau destul de importanta." (Sursa: http://www.money.ro/ si intreg articolul aici)
Lucrez de o luna in consultanta financiara si sunt uimita cat de negativisti sunt romanii. Sau "speriati", cred ca este, mai degraba, termenul potrivit. Eu stiu ca toata lumea cand aude de "bani" se gandeste ca "aoleu, iar ma fura astia!", dar in momentul cand pronunti clar "haide sa iti arat cum ai putea sa economisesti niste bani pentru tine" si ti se raspunde "nu, nu, nu am de unde sa va dau bani" sau "nu , ca stiu ca vreti sa ma jecmaniti", iti cam vine sa-ti bagi picioru'. Si ramai masca (si tu si clientul) cand ii calculezi venitul lunar disponibil [venit net - total cheltuieli (chirii+intretinere+cheltuieli pe alimente+haine+hobby-uri+distractie+concediu+altele)] si vezi ca din ~ 1500 RON salariul ii raman vreo 500 RON, bani ai caror destinatie ramane sub "?". Dar romanul nostru n-are bani sa puna deoparte pentru el. Prefera sa ii dea la saraci sau sa faca donatii in scopuri caritabile. Macar de-ar fi asa! In schimb, ii tine in portofel si se lafaie pe ei toata luna, dar cu cateva zile inainte de mareata zi de salariu, chitaie ca n-are bani si ii cere maica-sii. Si mai si pretinde ca vrea sa-si ia nu stiu ce masina sau casa peste vreo 2-3 ani. Cam asa arata profilul "clientului perfect" pentru inceperea unui plan de economii.
Problema ramane insa mentaliatea romanului, problema cu care ne tot confruntam in Romanica noastra cea de toate zilele. Personal, consider ca ideea unui plan de acumulare flexibil cu posibilitate de retrageri esalonate din sold suna foarte bine. Suma depusa lunar trebuie sa fie in jur a 100 RON, iar plata poti alege sa o faci trimestrial, semestrial sau anual. Nu numai ca poti retrage suma stransa dupa destul de putin timp de la inceperea lui, dar se mai adauga si dobanda. Plus ca ai siguranta ca ai ceva bani albi stransi acolo pentru zile negre. Cred ca este cea mai buna alternativa de la a face un credit. De ce sa fii pe - cand poti fi prevazator si sa iesi pe +? Dar romanii nostri nu gandesc pe termen lung; ei se complac in prezent, in momentul critic hic et nunc, aici si acum. Ne merge bine momentan? Foarte tare, tot asa si la mai mare!
Ganditi practic, oameni buni! Acceptati sfaturi din domeniul financiar si eventual urmati-le! Nu-l mai luati pe "NU" in brate de fiecare data cand vine vorba de bani! Economiile sunt foarte bune oricand, oricum si mai ales oricat. Stiu ca e inca vremea crizei financiare (desi as numi-o mai degraba o pseudo-criza pentru foarte multi dintre romani), dar sa pui ban pe ban si sa-ti mai iei si cate ceva din dobanzi, investind in acelasi timp intr-un domeniu de interes major pentru tine, nu cred ca strica nimanui.
Asa ca lasati banii sa se iubeasca intre ei si sa faca pui, nepoti si stranepoti!
Sau alegeti solutia *Fane Trotil & asociatii!*:
[Multumiri Piratului pentru clipul potrivit la momentul potrivit! :)]