vineri, 4 septembrie 2009

R.I.P. Tatiana Stepa

A trecut aproape o luna de cand Tatiana Stepta, cantareata romana de muzica folk, s-a stins din viata la numai 46 de ani. Cancerul uterin a rapus-o in data de 7 august a.c. la Spitalul Militar din Capitala, lasandu-i in urma a sa "Galbena gutuie" si cativa "Copaci fara padure".

Tatiana a fost inconjurata de muzica de la o varsta frageda. A facut vioara 8 ani, ca instrument principal, apoi s-a axat pe chitara acustica. A debutat in cadrul Cenaclului Flacara, devenind apoi membra a Cenaclului "Totusi iubirea". A compus atat pe versuri proprii, cat si pe ale unor poeti din literatura universala si romana. A cantat singura, apoi împreuna cu Magda Puşkaş au format grupul Partaj.

Am vazut-o si ascultat-o prima oara cu cativa ani in urma, in cadrul festivalului de folk "Om bun" la care era invitata aproape an de an. Ultimul recital l-a sustinut pe 31 iulie la Folk You in Vama Veche, festival la care, din pacate, nu am putut ajunge. Voi merge, in schimb, la Folk Maraton pe 30 septembrie unde si-ar fi facut si ea aparitia daca ar mai fi fost in viata si unde acum va fi cu siguranta, marea absenta a serii.

Alaturi de Florian Pittiş si Vali Sterian, odihneste-te in pace!